Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas

de Bucataras Diana in Rata, 26 Feb 2017 | 3709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 250 g cus-cus
  • 100 g arahide crude
  • 200 g ananas cubulete din compot
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 catei usturoi
  • curcuma
  • nucsoara
  • scortisoara
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas:

Spalam pulpele de rata si le stergem bine cu servetele absorbante. Le saram si le piperam pe ambele parti si le introducem in punga speciala pentru cuptor, impreuna cu doi catei de usturoi, necuratati. Dam la cuptor pentru circa 2 ore - 2 ore si jumatate, pana devin fragede. Cand sunt fragede, le scoatem din punga si le mai dam la cuptor pentru circa 15 minute sa se rumeneasca. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata friptura, pregatim cus-cusul si sosul de ananas. Incingem putin ulei de masline si rumenim cus-cusul 1-2 minute, amestecand continuu, apoi adaugam circa 700 ml apa fierbinte si lasam sa dea 2-3 clocote, potivim gustul de sare si piper si adaugam curcuma pentru un plus de aroma si pentru culoare. Oprim focul si acoperim. Dupa ce se racoreste un pic, adaugam arahidele si amestecam. Intr-o oala mica, punem smantana la fiert, amestecand des. Cand incepe sa fiarba, adaugam ananasul cubulete, scurs in prealabil, si mai lasam pe foc circa 5 minute. Asezonam cu sare, piper, nucsoara si scortisoara. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie! la manevrarea pungii cu friptura, frige rau :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata in sos de vin