Quiche cu branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2015 | 9115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr de unt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza de vaci
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr cas de oaie
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • 3 oua
  • 4 crengute marar verde
  • 4 linguri boabe de porumb (de la Sun Food am folosit)
  • 1 bucata ardei rosu
  • rosii cherry
  • sare
  • piper

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu branzeturi:

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos. Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o bila din el. Il invelim in folie si il bagam la frigider.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza de vaci faramitata cu mana, cascavalul si casul de oaie date pe razatoarea mica. Le amestecam bine cu o lingura, incorporam smantana si ouale. Ardeiul rosu il taiem cubulete si il punem peste branza. Incorporam boabele de porumb, mararul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu sucitorul si il asezam in tava. Lasam sa fie putin si pe marginea tavii, iar surplusul il taiem. Turnam umplutura si o nivelam. Deasupra punem rosii cherry.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-60 de minute. Tarta va prinde o crusta aurie si atunci vom sti ca este gata. O scoatem, o lasam la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si ciuperci