Quiche rustica picanta

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 8455 vizualizari

 

Aceasta quiche este una din sutele de variante derivate ale vestitei Quiche Lorraine, o tarta sarata tipica gastronomiei franceze,pe baza de bacon,branza,oua si smantana.Cu trecerea timpului,bucatarii au improvizat sute de alte moduri de a o prepara,cu legume,branzeturi,mezeluri,etc.E o tarta foarte rapida insa de mare efect.Aluatul brisèe se face foarte usor,voi pune reteta in zilele urmatoare.De obicei framant eu,fiindca ador sa o fac,insa de data asta am avut un pachet de aluat in casa,si am vrut sa il folosesc.Lazy me…

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat brisèe sau fraged cumparat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 vanata medie
  • 120 g chorizo sau orice salam picant
  • 3 oua
  • 200 g rosii decojite si tocate
  • 4 catei usturoi
  • oregano
  • ulei masline
  • sare,
  • ardei iute macinat (sau boia de ardei iute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche rustica picanta:

Taiem ardeii in feliute subtiri,vanata cubulete,decojim 2-3 rosii (200 g) si le tocam.Taiem si chorizo sau orice alt salam picant dorim.
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei de masline si sotam ardeii cu vanata.Eu le-am sotat separat,insa nu cred ca va conta prea mult,asa ca, economisiti timpul.Eu am avut rosii bio,conservate de mine vara asta,insa puteti pune si cateva rosii bine coapte,decojite si tocate.

Cand s-au sotat ardeii si vinetele,adaugam rosiile,usturoiul tocat sau pisat si sare dupa gust.Mai lasam cateva minute pana sunt patrunse bine legumele,si lasam la racit. Batem 3 oua cu 1/2 lingurita de oregano sau chiar mai mult daca va place,piper,un praf de sare,si ardei iute macinat (sau boia de ardei iute) dupa gust.Eu nu am pus foarte mult,ca chorizo e deja destul de picant.

Amestecam ouale cu salamul taiat cubulete,si apoi cu legumele care s-au racit. Intindem o foaie de aluat brisèe sau fraged cumparata  de-a gata intr-o forma de tarte.

Intepam in cateva locuri cu furculita pe fundul tavii,intindem compozitia de oua,legume si salam picant.Presam usor pentru a distribui uniform si a nu lasa spatii libere. Ati putea sa dati aluatul la cuptor pt cca 10 minute fara compozitie,pentru a coace bine fundul ,apoi sa intindeti umplutura si sa o mai dati pt 40 minute.E ok si asa,insa.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 45-50 minute.Va veti da seama observand-o cand va fi gata.

Se serveste calduta,ca aperitiv. E delicioasa…

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche rustica picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-rulouri cu cremvursti