Ragout de vita

de lia maria in Vita, 9 Sep 2010 | 12004 vizualizari

 

Sau pe romaneste; tocana frantuzeasca, o mancare veche si cu o varietate bogata de versiuni. Caracteristica de baza al acestui preparat este faptul ca se gateste in timp(3h) si la un foc mic, tocmai pentru a permite aromelor sa se patrunda foarte bine. Se poate face cu mai multe tipuri de carne si se pot folosi diferite arome. Eu am folosit carne de vita, rozmarin, tarhon si chimen o combinative dementiala.

 

INGREDIENTE

  • 400g carne de vita slaba, taiata bucatele
  • 400g ciuperci proaspete, feliate
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 2 ardei kapia copti si feliati
  • 1 rosie mare, fara pielita si taiata cuburi
  • 2 morcovi taiati bastonase
  • 1 telina taiata bastonase
  • 200ml supa de vita(folosim cub knor)
  • 100ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa chimen macinat
  • Rozmarin proaspat
  • Tarhon proaspat
  • Sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragout de vita:

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2’ turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam la foc mic sa fiarba inca 2h si jumatate.

Eu am servit cu taitei, am decorat cu firicele de arpagic si felii de ardei iute. Se mai poate sevi cu garnitura de cartovi natur sau piure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean