Rasturnata cu mere

de susu in Prajituri, 16 Mai 2010 | 4458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de nuca macinata (facultativ)
  • 2 linguri de faina rase
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • scortisoara
  • cateva mere
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Putin zahar pentru budinca    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu mere:

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii foarte subtiri. Se unge o forma de tort cu unt, se presara cele 80 g de zahar apoi se aseaza merele taiate felii cat mai stranse una langa cealalta. Merele se pudreaza cu scortisoara. Se prepara budinca dupa indicatiile de pe ambalaj. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si un praf de sare.

Se adauga apoi coaja de lamaie si portocala si se mai amesteca putin. Se adauga peste galbenusuri faina amestecata cu nuca si la sfarsit albusurile batute spuma. Peste mere se pune budinca si peste budinca aluatul din oua. Se da la cuptorul incins la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea pentru aluatul de deasupra. Se scoate si se lasa  la racorit. Se rastoarna cand s-a racit si se serveste eventual de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rondele din foietaj umplute cu mere