Rata cu portocale

de Lau in Rata, 5 Aug 2021 | 3643 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 200 ml vin rosu
  • 50 ml untura de rata
  • 3 portocale
  • 1 ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie.

Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa taiata in 4,rozmarin si adaugam rata care o mai intoacem ca sa sa se marineze pe toate partile,

A 2 zi transeram rata in alta tava  care am unso cu untura de rata si adaugam zeama de portocale,rozmarin(am umplut rata cu cojile de portocala)acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se tempereze 1-2 ore inainte sa o bagam la cuptorul incalzit cca 2 ore la 160 grade.

Din cand in cand stropim rata cu zeama care este in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu sos de afine