Ratatouille

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 5 Noi 2012 | 4432 vizualizari

 

Simplitatea acestui preparat il recomanda pentru pranz sau cina, fiind bogat in arome si culori.

 

INGREDIENTE

  • o vanata mica
  • un dovlecel mic
  • un zucchini
  • jumatate de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o cana de suc de rosii
  • o lingura de mix ierburi de Provence
  • o lingurita flori uscate de lavanda
  • 2 linguri ulei de masline
  • un ardei rosu
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Se soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare.

Dovlecelul, zucchini si vanata ar trebui sa aiba acelasi diametru pentru a se gati uniform. Acestea se feliaza la aceeasi grosime, iar ardeiul se taie tije subtiri. 

Intr-o tava termorezistenta se aseaza uniform amestecul de sos de rosii si lavanda, iar peste, legumele feliate: mai intai o felie de dovlecel, apoi una de vanata si una de zucchini si se repeta asezarea formand un evantai circular pornind dinspre exterior spre interior. Deasupra se aseaza ardeiul si se stropeste totul cu uleiul ramas, ierburile provencale, sare si piper.

Se decupeaza un capac din hartie de copt potrivit pentru tava folosita si se aseaza deasupra legumelor.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade unde va ramane pentru 50-55 de minute pana cand apa a fost absorbita.

Pentru asezarea in farfurie, se ia o secventa destul de lunga de legume si se aseaza circular pe verticala. Deasupra se aseaza un capac format din cate o felie din fiecare leguma si se serveste cu sosul ramas in tava.

TIPS-URI

1

Mixul de ierburi provencale contine deja flori de lavanda, insa pentru un gust mai definit, am infuzat sosul cu o lingurita extra de flori de lavanda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille & Cous - cous