Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

de laura_n in Paste, 15 Apr 2015 | 3774 vizualizari

 

Recunosc, pentru mine a fost o provocare, dar ies grozavi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde (aproximativ 300- 350 gr)
  • Pentru umplutura
  • 300 gr urda proaspata
  • 50 gr telemea sarata
  • 300 gr spanac proaspat curatat si spalat
  • 1 legatura subtire de leurda
  • piper alb
  • pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 fire usturi verde
  • 2 felii subtiri cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 3 linguri umplutura de branza cu spanac
  • piper alb
  • nucsoara
  • 1 canita apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda:

Aluatul de ravioli

Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia pe un blat de lucru si incorporam si restul de faina. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam un pic sa se odihneasca.

Umplutura

Curatam si spalam spanacul si leurda. Le mixam rapid la blender. Intr-un castron, punem branza faramata, piperul, adaugam mixul de spanac si leurda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte. Nu uitati sa opriti cateva linguri din umplutura pentru sos.

Punem la fiert o oala, cu apa si cu un praf de sare. 

Intindem aluatul, in strat subtire, 1-2 mm, decupam cercuri si cu ajutorul formei speciale, asezam aluat, punem o lingurita de umplutura si sigilam. Dam deoparte fiecare pasta si cand am epuizat tot aluatul, punem la fiert pastele in apa clocotita, timp de 5-6 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem pe o farfurie.

Incingem doua linguri de ulei masline, intr-o tigaie, adaugam doi catei zdrobiti si usturoiul verde tocat, lasam un pic la calit, adaugam cascavalul rupt fasii si smantana amestecata cu cateva linguri de umplutura. Punem pastele in sos si daca e cazul, adaugati o canita mica de apa, sare, piper, nucsoara si lasati pe foc pana scade sosul. Serviti calzi!

TIPS-URI

1

aluatul trebuie intins in strat subtire.

2

umplutura poate varia, in functie de gustul fiecaruia. Atentie insa sa nu umpleti prea mult pastele, astfel riscati ca la fiert sa se desfaca si sa iasa umplutura.

3

puteti prepara sos dupa bunul plac.

4

uleiul in aluat asigura elasticitate aluatului.

5

in functie de tipul de faina, daca e cazul, puteti suplimenta cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

15.04.2015, 20:12

bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Ksenya 1

16.04.2015, 07:55

imi place ce-ai facut!

anca_rm 1

16.04.2015, 08:20

ce bunatati ne-ai adus Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi de vizita