INGREDIENTE
- -4 oua
- -2 cesti zahar pudra
- -1 ceasca faina
- -1/2 ceasca ulei
- -1/2 lingurita colorant alimentar rosu praf
- -1 paharel iaurt
- -2 fiole esenta de migdale amare
- -1 pachet unt
- -1 fiola esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cake:
Pentru a prepara aluatul, am batut foarte bine albusurile, in care am incorporat apoi usor crema de oua (obtinuta prin baterea, in prealabil a galbenusurilor cu 1 ceasca zahar pudra), faina, colorantul, esentele de migdale, uleiul si iaurtul. Am obtinut o compozitie semi-lichida, pe care am turnat-o intr-o forma frumoasa, unsa cu unt si tapetata cu faina. Am copt prajitura la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii. Apoi, am scos-o din forma si am lasat-o la racit.
Intre timp am pregatit crema de unt (care in final a avut un gust de inghetata, dupa cum mi s-a spus:): am alifiat untul si l-am amestecat cu zaharul si esenta de vanilie. Dupa ce prajitura mea s-a racit complet, am decorat-o cu crema de unt si i-am dat un aspect festiv, mai ales ca si combinatia de culori a fost fenomenala.
Enjoy!
TIPS-URI
1
poate fi preparata la ocazii speciale (sarbatori cum ar fi Craciunul, 8 Martie, Sf. Valentin, etc.) dar nu numai!









































