Reteta de baza pentru paine de casa

de Stella29 in Dulciuri, 16 Iun 2024 | 1423 vizualizari

 

Gust deosebit, textura pufoasa, e tare buna! Reteta de baza pentru paine de casa se face usor, fie ca sunteti incepator sau expert in bucatarie. Nici nu necesita multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

Reteta de baza pentru paine de casa

  • 500 g faina alba
  • 10 g sare
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de baza pentru paine de casa:

Preparare Reteta de baza pentru paine de casa
Amestecati intr-un vas drojdia cu zaharul si 100 ml de apa calduta. Lasati la loc caldut pentru 5-10 minute.

Amestecati faina cu sarea, faceti o gropita in mijloc si adaugati amestecul de drojdie activata.
Adaugati treptat restul de apa calduta si uleiul de masline, daca folositi. Amestecati pana la omogenizare.

Framantati aluatul pe blatul infainat, pentru 10 minute.

Ungeti un bol cu ulei, puneti aluatul si lasati sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul din bol si framantati-l usor pentru a elimina aerul. Adunati-l  intr-o bila rotunda si puneti-l pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti din nou si lasati iar la crescut pentru 30-45 de minute.

Preincalziti cuptorul la 220°C (425°F). Crestati usor aluatul la suprafata, cu un cutit ascutit.
Coaceti painea timp de 25-30 de minute, sau pana cand devine rumena si suna a gol cand este batuta usor pe fund.

Lasati painea sa se raceasca complet pe un gratar inainte de a o taia si servi.

Puteti incerca si Paine alba cu lapte sau Paine integrala

Painea cu urda si leurda e absolut delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza pentru paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Colac impletit, cu stafide –pentru Paste