Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :)))
Baietii mei sunt fani radauteana, dar nu le place carnea fiarta bucatele, asa ca am gasit solutia: carnea o toc pt perisoare si astfel toata lumea mananca cu pofta.
Ingredientele pentru Reteta de ciorba de perisoare cu smantana: piept de pui, morcovi, orez, oua, smantana, lamaie.
Este o mancare usor de facut, rapida si foarte gustoasa.
Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana.
Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr).
Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am adaugat orezul spalat, patrunjel verde tocat marunt si condimente pt pui. Am amestecat bine, bine si am adaugat un ou sa lege compozitia si sa iasa mai pufoase perisoarele.
Morcovul l-am curatat, l-am ras fin.
Intr-o oala, am pus ulei la incins, am rumenit morcovul ras, apoi am adaugat apa si am lasat sa atinga punctul de fierbere. Am adaugat perisoarele in zeama, si am lasat sa fiarba.
Daca se aduna spuma la suprafata apei, se ia usor cu o spumiera.
Se potriveste gustul cu sare.
Separat, am batut oualespuma si am adaugat smantana, mixand pana rezulta o compozitie omogena.
Dupa ce s-au fiert perisoarele si a mai scazut putin din zeama, am luat cate un polinic si am pus peste amestecul de oua cu smantana ca sa temperez inainte de a pune in zeama.
Daca nu faceti treaba asta, e posibil ca atunci cand turnati amestecul, sa se branzeasca.
Am incorporat smantana in zeama, amestecand usor, iar la final, am adaugat sucul de lamaie.
Aici, potriviti gustul in functie de cat de acrisoara va place.
Daca doriti, puteti adauga si orez in ciorba, eu nu am mai pus.
Se opreste focul, se pune o legatura de patrunjel spalat in ciorba si se acopera cu un capac.
Este o ciorba tare gustoasa, cu gust de pui si acrisoara de la zeama de lamaie.
Sa va fie de folos!