Astăzi ne răsfățăm cu niște langoși pufoși, garnisiți cu smântână și cașcaval ras. Sunt irezistibil de gustoși și merită să îi încercați.
Pentru această Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși, ai nevoie de ingredientele următoare: făină, apă, drojdie, smântână și cașcaval.
Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși:
Într-un bol mare, pune făina și fă un locaș în mijloc, apoi adaugă apa călduță, drojdia și zahărul. Amestecă ușor la început, adaugă un praf de sare, apoi frământă cu mâna sau cu ajutorul unui robot.
Pune aluatul pe un blat uns cu ulei de floarea soarelui și mai frământă-l puțin. Formează o bilă și pune-o in bol.
Acoperă cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
După ce a dospit, rupe bucăți de aluat, întinde-le ușor cu mâinile unse cu puțin ulei până obții forma dorită (rotundă sau ovală).
Încinge bine uleiul într-o tigaie și prăjește fiecare langoș pe ambele părți până devine auriu. Scoate-i pe șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Servește cu smântână și cașcaval ras sau după gust. Sunt foarte gustoși!
Încearcă și rețeta de Langoși cu brânză de burduf și mărar sau varianta de Langoși cu usturoi, smântână și brânză.
Îți recomandăm și rețeta de Langoși de post cu gem și nuci.