Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Iun 2023 | 3801 vizualizari

 

Pofta ce-am poftit-o a fost cu capsuni si cativa fraguti pe post decorativ.
Reteta de prajitura cu capsuni si fragi pentru un desert de sezon, racoritor si care dispare repede din farfurie.
Ingredientele principale sunt: faina, oua, ulei, lapte, smantana, frisca, capsuni, fragi, gelatina.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu capsuni si fragi
  • Blat ( forma 24/24 cm)
  • 5 oua medii
  • 130 g zahar
  • 110 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita vanilie bourbon
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri mici
  • 130 g zahar
  • 200 ml lapte 3,5% grasime
  • 250 ml smantana pt frisca cu 36% grasime
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina + 60 ml lapte rece
  • 400 g capsuni taiate bucatele mici
  • Frisca
  • 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • capsuni si fragi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu capsuni si fragi:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am amestecat bine cu cele 3 linguri de ulei si vanilie bourbon. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta si praful de copt, amestecand de jos in sus cu miscari lente  . Am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul apoi l-am sectionat in doua parti.

Crema : Mai intai am spalat si taiat capsunile in bucatele si le-am pus intr-o sita sa se scurga zeama din ele. Gelatina am pus-o la hidratat in lapte rece. Intr-un vas de inox am pus zaharul si galbenusurile, cu ajutorul unui tel para le-am amestecat cca 5 min, apoi am adaugat laptele si am omogenizat. Am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase si zaharul sa topit. Am luat vasul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Separat am mixat smantana pentru frisca ( eu am pus toata smanatana intr-un vas inalt, adica 500 ml, am adaugat si 4 pliculete zahar vanilat ) pana am obtinut o frisca ferma, smantana trebuie sa fie rece de la frigider. Am adaugat in compozitia de galbenusuri- lasata cca 10 min sa se racoreasca- 250  g de frisca , am omogenizat.

Asamblare : Am imbracat in folie alimentara tava in care am copt blatul si folie acetata, am asezat prima parte de blat, am pus jumatate din capsuni pe toata suprafata blatului si am turnat jumatate din crema ( crema este mai lichida), nu va speriati, blatul absoarbe o parte din crema. Am asezat si a doua parte de blat, am intins restul de capsuni si am turnat restul de crema. Deasupra am intins cele 250 g frisca ramase, am nivelat si am decorat cu capsuni si fragi. Am dat tava la frigider pentru 3-4 ore, apoi am scos inelul tavii, folia acetata si am portionat prajitura.

Vezi si reteta de Tort cu capsuni si fragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu capsuni si fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone