Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese

de Krystyan Trendy in Dulciuri, 15 Dec 2013 | 3446 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
16 papanasi

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 800g branza de vaci
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 500ml ulei
  • smantana
  • dulceata de cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam branza cu ouale ,zaharul ,faina ( cernuta in prealabil) si praful de copt.

Omogenizam bine si obtinem un aluat potrivit de moale . 

Pe masa de lucru punem putina faina.

Din aluat luam cu lingura din compozitia de papanasi ,formam bilute de marimea unei  nuci . Trecem fiecare biluta prin faina,iar in mijlocul fiecarei bilute apasam usor cu degetul , ca sa formam niste ineluse . Oprim putin aluat pentru a forma bilute mai mici ...pentru fiecare papanas.

Punem uleiul la incins ,apoi punem papanasii la prajit .

Cand s-au rumenit pe ambele parti,scoatem papanasii si capacelele pe un platou acoperit cu prosop de hartie.

Deasupra fiecarui papanas punem smantana dulce si apoi capacelul si cate o lingurita de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata