Reteta de prune murate in otet

de MotanLaOale in Conserve, 27 Noi 2023 | 2432 vizualizari

 

 Pentru Reteta de prune murate in otet sunt necesare urmatoarele ingrediente: prune, hrean, mustar boabe, otet, zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele Reteta de prune murate in otet
  • prune
  • hrean
  • batoane de scortisoara
  • mustar boabe
  • OTETUL
  • 200ml otet de vin
  • 1 litru apa
  • 1 lingura sare
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita mustar boabe
  • 1 baton scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prune murate in otet:

Iata cum se prepara Reteta de prune murate in otet

Borcanele se spala si se sterilizeaza.

Prunele se spala si se sterg de apa.

Prunele se lasa intregi, se aleg cele mai mici si mai tari.

Hreanul se curata si se taie bucati de 3-4 centimetri.

In borcane se pune la fund un varf de lingurita de boabe de mustar, 2-3 bucati de hrean si 1/2 baton de scortisoara.

Se pun prunele in borcane.

Se bat si se scutura borcanele sa se aranjeze cat mai bine.

Deasupra in fiecare borcan se pun 2-3 fasii  de hrean si 1/2 baton de scortisoare.

Intr-o oala se pune otetul, apa, sarea, zaharul, boabele de mustar, batonul de scortisoara si se pune la fiert cu capac.

Borcanele se pun pe cutite si se infasoara in prosop ud.

Cand compozitia a dat in clocot 2-3 minute se ia de pe foc si se lasa 3-4 minute.

Cu un polonic se ia din compozitia fierbinte si se toarna in borcane pe rand pana se umplu.

Cand sunt toate umplute se rotesc sa iasa aerul, se completeaza cu compozitie, se pun capacele si se lasa sa se raceasca sub o patura.

Cand se racesc se duc in camara sau in dulapul din balcon.

Sunt bune si dupa 2 ani!

Vezi si reteta de Ketchup de casa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prune murate in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de strugurei, piersici si nectarine