Te va cuceri combinația între sparanghelul proaspăt, aroma revigorantă a lămâii și savoarea inconfundabilă a parmezanului. Rețeta noastră îți va stârni simțurile și te va încânta cu fiecare mușcătură. Sparanghelul crocant se îmbină perfect cu acrișoara lămâie și notele bogate ale parmezanului, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat. Savurează această delicatesă ușor de preparat, perfectă pentru a impresiona la orice masă!
Iată o rețetă simplă și rapidă a celebrului bucătar Jamie Oliver. Gatit astfel ramane crocant si delicios. https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/sparanghel-la-gratar-cu-lamaie-si.html
Pentru rețeta de sparanghel la grătar cu lămâie și parmezan ai nevoie de: sparanghel verde, lămâie, parmezan
Iata cum se prepara Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin.
Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza.
Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.
Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare parte.
Puneti sare, piper, stropiți cu ulei de măsline și cu sucul de lămâie, amestecați.
Se presara deasupra parmezan ras si se stinge focul.
Puteti servi ca antreu sau ca garnitură la Dorada la cuptor sau cu Somon in stil asiatic. Merge la fel de bine si langa Friptura de miel.