Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure

de Constelatialeu in Torturi, 17 Sep 2022 | 6598 vizualizari

 

Astazi va impartasim reteta de tort Irina cu crema de afine de padure.
Am folosit ca si ingrediente principale: oua, nuca, faina, ciocolata, gem afine. A iesit un deliciu!
Din categoria cadouri dulci, sa crape scarbele alea de calorii. La multi ani, Irina !

 

INGREDIENTE

  • Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure
  • Blat 22 cm
  • 300 g albus de ou
  • 300 g zahar
  • 180 g nuca prajita si macinata
  • 120 g nuca prajita si taiata grosier
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • Crema cu ciocolata si gem de afine de padure
  • 500 g gem afine de padure
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 200 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 15 g gelatina + 100 ml apa rece
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure:

Iata cum se prepara Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure:

Blat ; Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am pus intr-un castron de inox, am presarat un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat zaharul, putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am cernut faina peste bezea, am pus si nuca macinata si taiata grosier, apoi am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma si am dat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, am facut testul scobitorii dupa aproximativ 30-35 min. Am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi l-am sectionat in 3 parti.

Crema; Mai intai am batut bine smantana pentru frisca, apoi am pus la hidratat gelatina in apa rece. In vasul robotului am pus gemul de afine, galbenusurile si ciocolata, am pornit robotul cateva min. Am transferat amestecul intr-un castron de inox, castron ce l-am pus pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul d epe baia de abur, am incorporat gelatina si am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat frisca batuta.

Asamblare ; Am folosit inelul in care am copt blatul, l-am asezat pe un platou, in interiorul inelului am pus folie alimentara in asa fel incat sa fie imbracati si peretii, apoi am asezat pe marginea peretilor si o folie acetat. Am pus baza prima parte de blat, am turnat o parte de crema, apoi am bagat la congelator pentru 20 min. Dupa 20 am scos forma de la congelator, am asezat peste crema intarita partial a doua sectiune de blat, am turnat o parte de crema si am bagat din nou la congelator pentru 20 min. Dupa ce au trecut cele 20 min am scos forma de la congelator am asezat si ultima sectiune de blat si restul de crema. Am bagat tortul la congelator pentru 3 ore. Dupa 3 ore am scos tortul de la congelator, l-am scos din forma, l-am asezat pe un platou si l-am ornat cu ciocolata topita, apoi l-am bagat la frigider pana a doua zi cand urma sa-l fac cadou.

Vezi si reteta de Tort cu namelaka de mure si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone