Fiind sezonul verzei, m-am gândit să reiau o rețetă mai veche, de pulpe de pui la coptor, dar de data asta, pe pat de varză dulce, morcovi și roșii, Deoarece varză proaspătă se găsește aproape tot anul, în market și chiar la piață, puteți face acest fel de mâncare, oricând vă este poftă! Pulpele de pui le puteți pune la marinat chiar și cu o seară înainte, dar de data aceasta m-am hotărât la o marinare uscată, rapidă.
Pentru aceasta Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: varza, pui, ceapa, suc rosii, condimente.
Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.
Pentru marinare am folosit sare, piper, boia de ardei dulce, sos de soia, sos de piper, oțet balsamic, ulei de măsline. Puteți să folosiți și alte condimente, dacă vreți. Pudrăm pulpele cu condimentele dorite și le lăsăm să se marineze! Marinarea va frăgezi carnea iar gusturile se vor întrepătrunde!
Între timp tăiem varza în felii mai groase, cam de două degete și le punem pe fundul tăvii. Peste ele punem rondele de ceapă, de morcovi și felii de roșie. Strecurăm și câțiva căței de usturoi, tăiați felii. Inițial am vrut să pun, printre feliile de varză și un cartof sau doi, tăiați cubulețe, dar am renunțaț în cele din urmă! Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei, după gust și cu orice alte plante aromatice ne place (oregano, cimbru uscat...). Stropim apoi cu o lingură/două de ulei de măsline sau de floarea soarelui.
Deasupra acestui pat așezăm pulpele de pui, care între timp s-au marinat. Punem tava în cuptorul încins și lăsăm până când carnea este rumenită, cât de mult ne place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în ea. Când este gata, scoatem din cuptor și presărăm deasupra mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt.
Cât de simplă și gustoasă, poate fi această rețetă rapidă, de pulpe de pui la cuptor... carnea este moale și suculentă iar pielea crocantă! Mai mult, acest fel de mâncare este dietetic și foarte dulce, de la legume.
Poftă bună!
1
Puteți folosi un vas yena cu capac, o cratiță cu capac sau tavă acoperită cu folie de aluminiu, pentru ca să se rumenească frumos carnea.
2
Dacă vă place folosiți boia de ardei iute.
3
Puteți condimenta cu orice verdeţuri şi ierburi aromatice vă face plăcere.
4
În loc de ulei puteți folosi unt topit.
5
Puneți carnea la marinat chiar și cu o zi înainte și ea se va frăgezi şi se va umple de aromele minunate ale marinadei în care a stat.
6
Dacă nu am acoperit tava cu folie de aluminiu sau capac, periodic deschidem cuptorul şi stropim carnea cu sosul din vas, ca să nu se usuce.
7
Preparatul este gata când carnea e rumenită cât de mult vă place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în ea.