Le-am pregatit de multe ori si va impartasesc si voua Reteta simpla si garantata de chifle pufoase.
De fiecare data, dispar imediat. Care le mananca asa goale, care vrea hamburger, care vrea sa le umple cu gem si unt. Ies tare bune si pufoase si nici nu se fac greu. Trebuie doar rabdare.
Pentru aceasta Reteta simpla si garantata de chifle pufoase ai nevoie de cateva ingrediente: faina, drojdie, putin ulei si lapte.
Cum se prepara Reteta simpla si garantata de chifle pufoase:
Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga un praf de sare intr-o margine.
In alt castronel, se faramiteaza drojdia, se adauga o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se lasa asa 10 minute pana se activeaza maiaua.
In mijlocul fainii, se face un locas in care se toarna drojdia. Se adauga si laptele caldut. Se porneste framantarea, fie cu ajutorul unui robot, fie manual. Se framanta bine pana cand aluatul devine dens, elastic. La final, se framanta cu putin ulei si se formeaza intr-o bila frumoasa. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit mai bine de o ora.
Dupa ce aluatul a dospit, se scoate pe un blat uns cu foarte putin ulei. Se portioneaza in 8 - 10 portii egale, in functie de cat de mari le doriti. Ele isi vor mari volumul la copt.
Fiecare portie se modeleaza sub forma de bila, rotind usor intre palme pana devine fina. Se procedeaza la fel cu restul aluatului. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm una de alta. Isi vor mari volumul si nu vrem sa se lipeasca intre ele. Se acopera cu un prosop curat si se lasa asa, aproximativ 20 minute.
Se porneste cuptorul la 190 grade C, coacere cu ventilatie.
Galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de apa, apoi se ung usor chiflele, apoi se presara susan.
Daca nu doriti, nu puneti.
Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana devin rumene si frumoase.
Se scot supa coacere si se acopera cu un prosop curat.
Se servesc dupa ce s-au temperat putin.
Poti pregati si sub forma de Painici umplute, ideale pentru o gustare sau la pachetel.
Iti recomandam si varianta de Chifle impletite, foarte dragute si bune sau reteta de Chifle cu mac si cascaval.
Sa va fie de folos!
1
Nu folositi cantitate mai mare de drojdie. Aveti rabdare sa dospeasca bine aluatul.