Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

de mihasara in Porc, 4 Noi 2015 | 15307 vizualizari

 

Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
Cartofii taranesti cu afumatura reprezinta un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si pentru simplitatea ingredientelor folosite. Aceasta reteta aduce aminte de traditiile autentice ale bucatariei romanesti, folosind ingrediente locale si tehnici traditionale de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
  • 1kg cartofi
  • 300g kaizer
  • 1 ceapă mare
  • 30ml ulei
  • piper
  • 3 linguriţe boia
  • pătrunjel
  • sare
  • 1 catel usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura:

Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei.

Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta.

La fel  procedam si cu kaizerul.

Incingem o tigaie cu restul de ulei si punem la calit kaizeul si ceapa.

Dupa ce s-au calit adaugam boiaua, sarea, piperul si catelul de usturoi zdrobit.

Luam de pe foc, scoatem din tigaie ceapa si kaizerul dar lasam uleiul.

Punem iar tigaia pe foc si adaugam cartofii foarte bine scursi, ii lasam se se perpeleasca usor si rasturnam peste ei amestecul de ceapa si kaizer calite.

Tocam marar sau patrunjel si presaram pe toata suprafata. Servim cu castraveti covasiti sau gogonele in saramura.

Recomandam si cartofi gratinati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc si cartofi la cuptor