Ricotta Flammeri

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Sep 2015 | 3144 vizualizari

 

Un desert foarte fin si ideal de facut cand esti in criza de timp,poate fi facut si cu o zi inainte de servire.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 250 gr. Ricotta
  • 70 gr. zahar
  • 1 lingura zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 25 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 40 gr. intaritor de prajitura cu branza (Dr. Oetker)
  • Optional:caise si prune caramelizate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ricotta Flammeri:

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile.

2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana arata ca o budinca.

3) Se ia de pe foc si se lasa la racit.

4) Albusurile se bat cu mixerul si un praf de sare,se adauga si o lingura de zahar.

5) Cand s-a racit crema se adauga si albusurile.

6) Crema Ricotta Flammeri se pune la frigider,pentru cel putin 3 ore.

7) Se caramelizeaza zahar intr-o tigaie ,in care se pun prunele si caisele. 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o crema mai consistenta,se pune doar 400-450 ml lapte.

2

Se poate servi cu fructe la preferinta voastra sau cu migdale macinate si prajite .

3

Este foarte buna si cu sirop de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ricotta Flammeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Cris2711 1

21.09.2015, 11:23

LIcurici,Gicuta

mena29 1

17.12.2015, 05:35

Ce bunatateeeee!

Cris2711 1

17.12.2015, 11:08

mereu fac,ne place mult

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cirese si crema de branza