Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2014 | 10064 vizualizari

 

Mi-am cumparat doua ridichi negre cu gandul de a le manca simple, cu sare. In ultimul moment mi-am adus aminte de maioneza primita de la Univer si am ales sa fac o salata racoritoare , cu maioneza si iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 2 ridichi negre
  • 2 morcovi ( eu am avut mai mici, din gradina proprie )
  • 5-6 linguri cu maioneza Univer
  • 3-4 linguri cu iaurt ( nu foarte gras )
  • sare
  • piper
  • marar verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt:

Curatam ridichile si morcovii si le  tocam marunt ( eu le-am maruntit in robot ). Fiind tocate si nu date prin razatoare, radacinoasele nu-si vor lasa zeama si deci nu avem ce scurge. Mai mult, aspectul vizual e mai placut decat la salata din legume date prin razatoare.

Intr-un bol amestecam bucatile de morcov si ridiche cu 5-6 linguri de maioneza Univer ( sau mai mult, in functie de cat de mari sunt ridichile ) si 3-4 linguri de iaurt ( nu foarte gras).

Condimentam cu marar tocat, sare si piper, omogenizand totul cu o lingura de lemn.

Lasam la rece 20 minute si servim pe felii de paine prajita.

TIPS-URI

1

O portie de salata inseamna doua boluri obisnuite de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Dana Cristea - pusikmea 1

13.01.2014, 11:34

cred ca-i foarte buna, merg pe mana ta, ca si cu slata de fasole verde pe care o fac tot timpul, asa ca la favorite si cu salata asta

Ina 1

13.01.2014, 15:42

Baaai, mai usor cu mana mea, ca sunteti grele dupa sarbatori ))
In alta ordine de idei, va va placea cu siguranta!
Dana, ma bucur sa aud ca salata mea de fasole verde a ramas printre favorite in bucataria ta

laura_n 1

13.01.2014, 20:00

biig like! trece-o pe lista! )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida