Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2016 | 7053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cani cu orez pentru risotto
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr ciuperci
  • 200 gr carnati proaspeti
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 cub de unt
  • parmezan ras
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr de pui sau supa de pui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti:

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul .

Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi  si ulei de masline. Cand capata culoare aduagam carnatul proaspat taiat bucati mici si curatat de pielita. Lasma sa se rumeneasca si sa capete o culoare frumoas aapoi aduagam ciupercile spalate si feliate. Eu am folosit ciuperci albe champignon. Amestecam si lasma sa se inmoaie putin apoi aduagam orezul. Amestecam bine cc 2 minute si turnam vinul. Amestecam din nou pana se evapora putin si punem sare, piper alb macinat si turnam cu polonicul din lichid cat sa treaca putin peste orez si amestecam des, adaugand iar si iar supa fierbinte (trebuie sa fie merue fierbinte) pe masura ce scade pana orezul e fiert si devine cremos. La final aduagam untul si amestecam , apoi parmezanul ras. Punem capacul si servim fierbinte , adaugand deasupra inca putin parmezan ras.Nu uitati un vin bun alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Linte cu carnati de bere si ciolan afumat