Risotto cu pui si legume

de Oana in Pui, 2 Mar 2014 | 27548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • un morcov
  • 2 tije de telina apio
  • un dovlecel mic
  • jumatate de ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 1,5 l apa clocotita sau supa de legume
  • o ceasca orez pentru risotto
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri ulei
  • o lingura cu unt
  • 3 linguri parmesan ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu pui si legume:

Carnea de pui se taie cubulete. intr-o oala incapatoare din inox, cu fund dublu, se une uleiul la incins si apoi carnea, amestecand din cand in cand pana se inmoaie.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste carne si se amesteca pana se inmoaie usor. Se adauga sare si piper dupa gust.Se adauga orezul spalat si scurs de apa. Cand apa lasata de legume si carne s-a evaporat se adauga vinul alb si se amesteca usor pana se evapora si el. Se adauga apoi cate un polonic de apa clocotita sau supa fierbinte de legume, amestecand mereu pana ce lichidul este absorbit de orez. Se pune supa atat cat este nevoie, pana ce orezul este fiert.  

Se opreste focul si se adauga untul si parmesanul ras, amestecand usor pana orezul devine cremos. Se serveste cu patrunjel verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]