Risotto cu somon afumat

de Catalinaflorea in Somon, 17 Mar 2015 | 5704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez
  • 250 g somon afumat
  • 100 ml vin alb
  • 3 cani apa fiarta (o cana de 250)
  • 2 catei de usturoi
  • un cub unt
  • sare,piper,curry
  • 3 linguri parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu somon afumat:

Punem apa la clocotit, dupa ce clocoteste o lasam la foc mic.

Intr-o tigaie incinsa topim untul si "calim"cateii de usturoi, punem orezul, vinul si lasam la foc potrivit pana se evapora alcoolul. Cand orezul devine sticlos adaugam prima cana de apa si punem capacul, cand apa se evapora o punem pe a doua. Taiem somonl bucatele si il punem in orez odata cu cea de-a treia cana de apa.

Asezonam cu curry, sare (somonul afumat este sarat asa ca nu va fi nevoie de foarte multa) si piper. Cand toata apa se evapora adaugam cele 3 linguri de parmezan, stingem focul si lasam cateva minute la odihnit cu capacul pus.

Se serveste cu parmezan ras deasupra si oregano uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (9)

miki_a 1

17.03.2015, 18:45

Da, foarte bun!

dantes 1

18.03.2015, 08:36

Bun!

Panacris 1

26.03.2015, 09:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]