Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare

de Alina26 in Porc, 8 Apr 2013 | 3210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 350 g carnati proaspeti
  • 200 g mazare congelata
  • 6 g sofran
  • 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 100 g parmezan ras
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare:

1. Punem o tigaie la incins cu ulei de masline. Carnatii ii taiem marunt si ii punem la prajit. Punem putina sare. Curatam ceapa si o tocam marunt. O adaugam dupa ce s-au prajit putin carnatii. Cand s-a inmuiat putin ceapa adaugam un pahar de vin. Cand s-a evaporat vinul, adaugam orezul, punem apa si lasam sa fiarba.

2. Intr-un bol punem putina apa si dizolvam sofranul. Inainte cu 10 minute ca orezul sa fie gata punem si mazarea. Inainte cu 2 minute adaugam si sofranul dizolvat.

3. Cand orezul s-a fiert stingem focul, adaugam untul si parmezanul si amestecam. Potrivim de sare.

Se serveste cald cu parmezan ras.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu mazare, ardei gras si somn