Rolls cinnamon

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 5333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 460 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 65 ml lapte caldut
  • 70 g unt/margarina topita
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 80-100 g zahar
  • Un praf de sare
  •  Umplutura :
  • 100 g zahar
  • Scortisoara
  • 2 linguri unt
  •  Glazura:
  • 125 g crema de branza
  • 70 g unt
  • 75 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnamon:

Aluat:

Manual:

 Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.

 Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

 In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).

 Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi. Zaharul se amesteca cu scortisoara.

 Untul se topeste partial si se unge foaia cu el,apoi se presara amestecul de zahar si scortisoara; se ruleaza cat mai strans cu putinta, apoi se taie rulouri cu ajutorul unui fir de ata.

 Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc cald 20 minute. Intre timp se porneste cuptorul. Tava se aseaza pe nivelul din mijloc,iar dedesubt se pune o cratita cu apa calda.
 Rulourile se coc aprox 35 minute,la foc moderat(nu mariti focul J )

Glazura:

 Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea. Glazura se pune pe rulourile calde si se presara cu nuca tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)