ajutata de mama, am facut acum ceva timp aceste "bunaciuni" :D:D
Preparare legume pentru umplut:
Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita.
Atentie, nu introduceti lingurita pana la capat, pentru ca fundul jumatatilor de dovlecei trebuie sa fie intact.
Rosiile trebuie sa fie mai ferme, le taiem un capacel in partea cu cotorul si apoi le scobim usor cu o lingurita.
Dovleceilor umpluti le vom pune un capa de rosii
Dupa ce ardeii au fost umpluti ii calim in putin ulei incins. Calirea ardeilor da un plus de savoare..
Preparare umplutura:
Orezul se spala bine, se lasa in apa rece circa 10-15 min si apoi se scurge de apa.
Ceapa se taie marunt, se amesteca cu ardeiul dat pe razatoare si se calesc in uleiul bine incins.
Cand ceapa s-a inmuiat, punem orezul cu pasta de tomate peste ceapa (adauga si 2-3 linguri cu apa) si mai lasam la calit inca vreo 5 min.
Amestecul de ceapa cu orez se lasa la racit.
Intre timp amestecam carnea cu restul ingredientelor iar cand ceapa s-a racit o adaugam peste carne. Se amesteca bine iar apoi umplem legumele
Asezarea legumelor in ceaun se face astfel: pe margine punem dovleceii, iar pe mijloc in sus punem ardeii (vezi poza) Peste dovlecei si ardei, punem rosiile umplute. Deasupra turnam sosul si puneam cateva rosii taiate felii
Se lasa la foc mic pana cand se fierb bine. Se servesc simple sau cu smantana si ardei iuti
Pofta buna!
1
Calirea ardeilor da un plus de savoare..
2
Numarul dovleceilor va fi 10 pentru ca-I taiem pe jumatate. Luati dovlecei mai mitiei si nu foarte grasi…
3
Conteaza in ce ordine pui legumele umplute pentru ca risti ca faci ciulama in oala :D