Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

de anuta in Curcan, 12 Mar 2016 | 3745 vizualizari

 

Cine nu a mostenit de la mama aceasta reteta??? Niciodata nu fac ardei umpluti farasa fac si cateva rosii umplute care vor da o savoare aparte mancari....

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi,
  • 10 rosii mari si tari,
  • 3 rosii pentru capace la ardei
  • 1,5 kg carne tocata de curcan,o
  • cescuta de orez,
  • o ceapa,
  • 2 oua,
  • o legatura mare de marar si patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan:

Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas, rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se curata de miez cu o lingurita. Se framanta bine carnea tocata cu ceapa taiata fin, cu verdeata tocata, cu cescuta de orez, cu lingura de legume deshidratate, cu ouale,se sareaza si pipereaza dupa gust.

Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei si rosie imparte. Intr-o cratita mai larga si mai inalta se aseaza primul stratul de ardei umpluti carora le-am facut la fiecare capac din rosii apoi deasupra se aseaza un strat de rosii, asezate cu capacele in jos. Se toaca tot miezul scos din rosii cu un cutit,se toarna dasupra,se compleaza cu apa,se mai adauga o lingurita de sarei ulei de masline apoi se acopera oala si se pun la fiert. De la primul clocot se da focul incet si se lasa sa fiarba domol 45 de minute.

Se servesc calzi presarati cu verdeata sau cu smanatana.                       

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 11:25

buni, buni!

Ina 1

13.03.2016, 13:03

mihaelar63 1

15.03.2016, 00:41

Arata grozav

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci