Rosii umplute cu ficatei

de Xandrinne in Ficat, 26 Aug 2019 | 3748 vizualizari

 

După o rețetă marca Horia Vârlan. Yummy!

 

INGREDIENTE

  • 1 caserolă de ficăței de pasăre,
  • roșii,
  • 1 ceapă,
  • 4 căței de usturoi,
  • 1 lingură pesmet,
  • 1 și 1/2 lingură făină,
  • pătrunjel verde,
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriță zahăr,
  • sare,
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficatei:

Toci ceapa și o călești puțin în 2 linguri de ulei, pui și 2 căței de usturoi, tocați, după care adaugi ficățeii și îi călești și pe aceștia. Pui sare și piper după gust. Iei ficățeii de pe foc și după ce se răcoresc puțin îi tai cubulețe, nu prea mari. Amesteci apoi ficățeii pesmetul, făina și pătrunjelul tocat. Speli roșiile, le tai un căpăcel și apoi le scobești, cu ajutorul unei linguri. Miezul roșiilor îl păstrezi pentru sos. Presari peste roșii puțină sare și le lași pe o farfurie, cu ”gura” în jos, să se scurgă. Între timp călești în puțin ulei miezul de roșii, împreună cu 2 căței de usturoi. Scoți mai apoi usturoiul, pui zahărul și pasta de tomate, potrivești gustul de sare și piper și mai lași să fiarbă, un clocot-două. Umpli roșiile cu compoziția de ficăței și le așezi într-un vas termorezistent, peste sosul pe care l-ai pregătit anterior. Dai vasul la cuptor pentru cca 25 de minute.

 

TIPS-URI

1

Dacă îți rămâne compoziție, o poți congela, pentru o viitoare porție de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare cu mamaliguta