Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 12340 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 50 g amidon
  • 30 g faiana
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 60 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema:

  • 200 g crema de branza
  • 1 fir de praz
  • marar
  • 1 catel de usturoi
  • tarhon
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza:

Blatul:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.

Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la final spuma, amestecand usor.

Turnam aluatul in tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute. testam cu scobitoarea.

Scoatem blatul dincuptor si il rasturnam pe un prosop umed. Rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza.

Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folosit Hochland clasic) cu prazul taiat marunt, mararul si tarhonul tocat si usturoiul pisat. Potrivim de sare si piper si omogenizam.

Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.

Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.

Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

A doua  zi portionam rulada, in felii mai groase.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel