Rulada aperitiv cu stir rosu

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2014 | 3928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • cca 700 gr. frunze proaspete de stir rosu
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri de gris
  • Aluat:
  • 50 gr unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 5 gr. zahar (1 pliculet pentru cafea)
  • sare dupa gust
  • 4 linguri seminte de mac
  • faina alba cat cuprinde (cca 350 gr.)
  • 3 linguri de ulei
  • In plus:
  • sare grunjoasa
  • seminte de mac
  • 1 ou pentru uns rulada
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu stir rosu:

Curatam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul peste stirul fierbinte, amestecam, oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam la racit.

Untul rece, oul, drojdia, sarea, zaharul si semintele de mac se amesteca.

Se adauga apa calduta, apoi faina, amestcam, obtinem un aluat elastic pe care pentru a-l desprinde de maini, la final il amestecam cu 3 linguri de ulei.

Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumil. (Eu l-am lasat vreo 2 ore ca aveam o alta treaba urgenta de facut).

Preincalzijm cuptorul la 170 grade.

Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata, se repartizeaza uniform umplutura pe toata suprafata, apoi rulam strans rulada si o asezam in tava unsa cu ulei.

Ungem rulada cu galbenus si dam la cuptor pentru cca 20 minute.

Scoatem rulada din cuptor, o ungem si cu albus , presaram sare grunjoasa si seminte de mac din belsug, dam din nou tava la copt pana capata aspect de rumen rulada noastra.

Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat-o de seara pana dimineata), feliem si8 servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu stir rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

20.07.2014, 15:22

Nici eu nu am mancat niciodata, dar cred ca e super buna!

Corinuta 1

21.07.2014, 11:24

tare buna cred ca e!

Panacris 1

27.07.2014, 18:06

No, de știrul ăsta chiar nu am auzit,) Ar fi mai fain, dacă ai posta și o foto cu produsul brut pentru noi, cei neștiturori

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci