Ruladă cu brânză şi cârnaţi

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 4114 vizualizari

 

Aluatul pentru această ruladă se prepară la fel ca şi cel pentru clătite, dar fără zahăr.

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 ml apă
  • putina sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
  • puţin suc de lămâie
  • 150 g faină

Umplutura

  • 400 g branză dulce
  • 1 cârnaţi cabanos
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă sare
  • opţional mărar sau boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu brânză şi cârnaţi:

Preparăm aluatul din ouăle bătute cu lapte, sare, apa, făina şi bicabonatul stins cu puţin suc de lămâie.

Lăsăm să se odihnească circa 30 de minute.

Între timp pregătim umplutura.

Într-un bol punem brânza dulce, adăgăm untul, sarea şi mixăm totul, până obţinem o cremă fină.

Pregătim o tavă dreptunghiulară.

Încingem tava pe o plită, ungem cu ulei şi turnăm compoziţia.

Intorcem foaia şi pe partea cealaltă, după care o scoatem pe un platou şi lăsăm la răcit. 

Când este rece, întindem peste aceasta compoziţia din brânză, aşezăm cârnatul la margine şi rulăm.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

brânza dulce trebuie să fie puţin mai moale

2

untul trebuie pregătit să stea înainte de folosire la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu brânză şi cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:39

bunaaaa

botcrina 1

07.02.2013, 20:24

multumesc tuturor

CookieMonster 1

28.03.2013, 14:43

foarte frumos, am sa incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco