Rulada cu gem si glazura de ciocolata

de dakris in Prajituri, 4 Apr 2012 | 7783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta rom/vanilie
  • Umplutura:
  • 1 borcan mic (cca 300 g) de dulceata/gem de orice fruct (eu am folosit de prune),
  • crema de ciocolata etc.
  • Pt glazura si decor:
  • 1 plic glazura pt prajituri cu gust de ciocolata (dr. Oetker) sau 100 g ciocolata topita la bain-marie/microunde,
  • ornament colorat (dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem si glazura de ciocolata:

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esenta, apoi se varsa peste albusurile batute spuma. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa.

Se varsa compozitia intr-o tava mare (35 X 42) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15 min incercandu-se cu scobitoarea. Se ia cu grija din tava si se pune pe un prosop umed astfel incat sa ramana deasupra hartia de copt care se dezlipeste cu grija sa nu se rupa blatul. Cat este calda se intinde gemul si, ajutandu-ne de prosopul umed, rulam blatul pe lungime.

Se intinde glazura cu ajutorul unei spatule si se introduce in frigider sau chiar cateva minute in congelator. Cand s-a intarit un pic glazura, se prasara ornamentul colorat.

Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

bianca_marcu 1

06.04.2012, 18:49

O s-o incerc si eu .. pare gustoasa !!

dakris 1

07.04.2012, 09:06

incearc-o cu incredere, Bianca! E gustoasa...poti sa o umpli cu ce iti place

Alinutza80 1

12.04.2012, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti