Rulada cu spanac

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 6521 vizualizari

 

Rulada de mai jos am facut-o din doua motive :
1-Eu nu amestec alimentele in dieta mea personala, asa ca sunt obligata sa improvizez mereu.
2-Maine vine bunica in vizita si ea tine post.
 

 

INGREDIENTE

  • 350 g spanac congelat
  • 1/2 pachet aluat pentru placinta
  • 1/2 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • sare, piper
  • ulei de masline extravirgin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu spanac:

  Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi se adauga spanacul decongelat si scurs foarte bine. Spanacul se lasa la foc mic pana ce ramane fara pic de zeama. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se da la o parte de pe foc.

   Foaia de placinta se intinde pe blatul de lucru si se unge cu ulei de masline. Spanacul racorit se intinde uniform pe toata suprafata foii. Se ruleaza foaia de placinta si se unge cu ulei de masline. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 30 minute.

   Rulada se portioneaza dupa dorinta si se serveste rece sau calda, dupa dorinta si gust.

 

TIPS-URI

1

Ungeti foaia de placinta cu ulei suficient pentru a nu se usca.

2

Spanacul trebuie sa fie gatit foarte bine si fara pic de zeama, altfel rulada se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel”, pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei de post cu verdeturi si seminte