SPECIAL PENTRU MENA...LA MULTI ANI!
Punem intr-un bol tonul( 2 conserve cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si marar verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam apoi cealalta cutie de ton scursa de ulei, zeama de lamaie (dupa placul fiecaruia) si condimentam dupa preferinte cu sare si piper. Amestecam bine, de data aceasta cu furculita (astfel inca sa nu zdrobim prea tare bucatile de tonul) si la final adaugam caperele amestecand tot cu ajutorul unei furculite astfel incat nici acestea sa nu se sfarame.
Ungem o tava de chec cu putin ulei si tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava astfel incat marginile acestuia sa cada peste marginile exterioare ale formei de chec. Asezam pasta de ton in tava iar apoi pliem marginile aluatului astfel incat sa nu se desfaca la coacere si cat mai atent ca sa nu se observe imbinarea dintre foi.Ungem cu celalalt galbenus si presaram pe deasupra seminte de susan.
Incingem cuptorul si coacem rulada la foc potrivit .Tinem la cuptor pana cand aceasta se rumeneste frumos, apoi scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.Dupa ce s-a racit scoatem rulada din tava si o taiem felii potrivite.
Pofta buna!