Rulada de carne cu nuca si merisoare

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2017 | 3657 vizualizari

 

Azi va propun o reteta festiva, este foarte gustoasa, iar merisoarele pot fi inlocuite cu caise confiate sau chiar se poate renunta total la ele.
Este un aperitiv care va face o impresie buna si va arata foarte bine pe un platou cu aperitive .
 Eu am folosit cotlet de porc fara os, dar ar fi foarte buna in carnea frageda a unui muschiulte de porc sau un piept de pui sau, de ce nu, o bucata de carne frumoasa de vitel .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr muschiulte/cotlet
  • 150 gr nuca macinata
  • 50 gr merisoare
  • 1 ceapa mai mica
  • 1/2 ardei capia
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • zeama de la jumate de lamaie.
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura ulei masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne cu nuca si merisoare:

Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel.

Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim cu zeama de lamaie. Strangem carnea si o lasam sa se odihneasca cam 30 minute.

Pana cand carnea isi face siesta, ceapa o taiem cubulete mici si o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul capia taiat si el cubulete si le lasam sa se caleasca bine.

Luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca .

Adaugam peste ceapa si ardeiul calit, nuca macinata, merisoarele si oul batut in prealabil impreuna cu putina sare si piper.

Amestecam bine.

Luam carnea si o intindem. Punem peste ea nuca cu ceapa, ardeiul si merisoarele si nivelam frumos.

Rulam carnea pe lungime, astfel incat sa obtinem o rulada.

Asezam carnea intr-o tava pe care am pus hartie de copt.

Ungem cu ulei de masline si punem la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Timpul de coacere este in functie de grosimea ruladei.

 Serviti rece alaturi de salata sau alaturi de alte aperitive .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume