Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

de mosuletulene in Curcan, 15 Feb 2015 | 6032 vizualizari

 

...un deliciu cu savoare ce da pofta de mancare

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan (1 lob mai mare) si felii subtiri de bacon
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata (amestec vita si porc am folosit eu)
  • 200 gr prune uscate si 5-6 smochine
  • 50 gr bacon afumat
  • 2 ceape (eu am pus si praz)
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper
  • Pentru sosul de mere:
  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • pana la 100 g unt
  • 2 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt:

Rulada de curcan:

Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele si smochinele taiate fasii (dupa ce in prealabil au fost pastrate in apa sa se hidrateze - 30 min, le-am scos si scurs de apa si dupa care impreuna cu smochinele le-am stropite cu 50 ml cognac ;) :D si lasate la un asa zis macerat tot cam 30 min pana le-am adaugat la compozitie), si vinul si se fierbe pana vinul se evapora de tot.

Peste amestecul se toarna peste carnea tocata. Se adauga sare si piper si se amesteca bine pana se caleste putin si carnea si se ia jos de pe foc.

Se taie pieptul de curcan in felii. Se pune pe fiecare felie o punga si se bat cu ciocanul de snitele pana sunt subtiri. Punga impiedica carnea sa se rupa si sa stropeasca. Daca unele felii sunt mari le taiati in doua. Mie mi-au iesit 5 bucati mari . Presarati feliile de carne cu putina sare.

Asezati pe fiecare felie de carne din umplutura (aveti grija sa ajunga prune pe toata lungimea) si rulati strans.

Asezati cate 6-7 felii de bacon (in functie de cat de late sunt feliile de curcan) una langa alta (sa se suprapuna putin) si asezati rulada de curcan la un capat. Rulati in bacon.

Asezati ruladele intr-o tava, la distanta unele de altele si coaceti-le in cuptor, la 200C timp de 40 minute pana se rumenesc frumos.

Sunt bune calde (ultima poza de jos) sau reci (poza principala). Daca le serviti ca aperitiv, dati-le la frigider pana aveti nevoie de ele. Cand doriti sa le serviti, le scoateti si le feliati.

Pentru sosul de mere:

Se pun merele feliate intr-o tigaie si adauga apa si sucul de la 1/2 lamaie. Lasa-le pe foc, amesteca ocazional pana cand merele se inmoaie. Adauga zaharul si cubuletele de unt daca servesti sosul cald, in caz contrar nu mai pune unt

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun