Rulada de post cu gem de prune

de cristi2 in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 13081 vizualizari

 

Rulada de post cu gem de prune

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • 250 g zahar
  • apa
  • un varf de cutit cu sare
  • ulei
  • esenta de rom
  • un borcan cu gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de post cu gem de prune:

Se amesteca faina cu drojdia si sarea si se lasa 10 minute la temperatura camerei.Zaharul se topeste in apa calduta amestecand bine pana se topeste apoi se aduga esenta. Se toarna in faina si se framanta bine pana cand aluatul se desprinde de pe degete.Se framanta apoi bine cu ulei pana devine pufos.Se lasa la crescut cca 1 ora .Aluatul se imparte in doua parti care se intind pe rand cu sucitorul si se umplu cu gem.Se aseaza in tava unsa cu putin ulei si se coace la 200° timp de 40 minute.Odata scoasa placinta din cuptor se unge deasupra cu apa amestecata cu zahar pentru luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de post cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]