Rulou cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 1 Mai 2012 | 11057 vizualizari

 

Un desert rapid...rapid...cu foi de placinta de cumparat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 kg mere
  • 1/2 pachet de unt
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra- pentru finisare
  • zahar ( dupa gust...p.s: sora-mea se enerveaza cand am exprimari de genul asta- nu intelege ce inseamna "dupa gust", "cat cuprinde" sau "din ochi"....asa ca orientativ- 100 g)
  • 1 lingura praf de scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou cu mere:

1. Pregatim mai intai umplutura de mere: dam merele prin razatoarea mare, apoi le punem la calit cu 50 de g si zahar. Calim merele rase pana scade tot sucul lasat.

2. Lasam umplutura de mere la racit si se aromatizeaza cu scortisoara.

3. Impartim foile de placinta in 3 (eu am avut 12 foi...adica mi-au rezultat 4 foi/ per rulou)

4. Topim restul de unt la microunde si il amestecam cu ulei. Cu acest amestec ungem usor fiecare foaie, apoi suprapunem foile ( exact cum am spus mai sus- in grup de cate 4). tips: ca sa nu ni se usuce foile de placinta, le acoperim cu un servet umed, cat ne ocupam cu manevrarea lor.

5. Repartizam umplutura pe cele trei grupaje de foi, apoi le rulam, le strangem bine si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt... ( daca nu tinem post- le ungem cu un ou amestecat cu 3 linguri de lapte)...daca tinem post- le ungem doar cu putin ulei...

6. Lasam rulourile la copt, la foc mediu (180 grade), circa 20 de minute. Vom observa ca sunt rumenite.

7. Scoatem rulourile din cuptor, apoi le lasam la racit, acoperite cu un servet curat. (in acest fel nu se usuca placinta).

8. Servim rulourile racite, pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]