Rulouri cu dovleac in caramel

de laura_n in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 3870 vizualizari

 

Povestea dovleacului la mine e una simpla. Nu imi placea de nicio culoare, nu il consumam, nu il gateam. Pana intr-o buna zi, cand mama soacra mi-a trimis placinta cu dovleac si nuca. Nu m-am atins de ea cateva zile. Intr-o buna zi, sub un imbold nebun, am gustat din ea. Nu numai ca mi-a placut, dar am devorat-o in intregime :)))) Singura :)))
De atunci, imi cumpar singura dovleac si imi fac diverse. De data aceasta, am optat pentru niste rulouri umplute cu dovleac tras in caramel, nuca prajita si scortisoara. O nebunie, un parfum!
Daca sunt printre voi reticenti cum am fost eu candva, spuneti-mi si va rezolv "fobia" :))))

 

INGREDIENTE

  • - un dovleac placintar (aproximativ 600-700 g)
  • - 150 - 180 gr zahar brut
  • - 1 cub unt (maxim 50 g)
  • - scortisoara macinata
  • - 150 gr miez nuca
  • - un pachet foi proaspete de placinta
  • - zahar pudra
  • - 100 g unt topit + 30 gr zahar pudra pentru uns foile
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu dovleac in caramel:

Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare.

Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a topit de tot, adaugam untul si dovleacul ras. Lasam sa se inabuse in caramel si mentinem pe foc pana scade siropul format de apa din dovleac si caramel. Adaugam scortisoara si lasam sa patrunda aroma. Intindem un pic compozitia pe peretii tigaii ca sa se raceasca mai repede. Desfacem foile de placinta. Topim untul, adaugam zaharul pudra si amestecam. Luam cate doua foi de placinta, le ungem pe fiecare cu unt topit si le impaturim. Practic se injumatatesc ca dimensiune. Le taiem in doua, pe latime. Pe fiecare portie obtinuta, punem o lingura de umplutura, rulam si impachetam ca pe pachetelele chinezesti. Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul. Asezam rulourile in  tava si le punem la copt, la foc mediu, aproximativ 15-20 min, pana devin rumene nu mai mult.  Le scoatem din cuptor, la lasam un pic sa se raceasca, le pudram cu zahar pudra si le servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu dovleac in caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie