Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
In primul rand,rupem biscuitii in bucati potrivite ca marime,adica si bucati mai mari si mai mici.Intre timp punem laptele la fiert,la foc mic si adaugam zaharul.Cand zaharul s-a topit adaugam untul,cacaoa,ciocolata si omogenizam bine.Oprim focul,adaugam esenta de rom si lasam la racit pentru circa 5 minute.Adaugam amestecul de lapte,cacao si zahar peste biscuiti si amestecam totul bine.Punem rahatul taiat cubulete si omogenizam din nou.Lasam compozitia aproximativ 10 minute cat biscuitii sa absoarba lichidul.Punem o folie de plastic intr-o forma rotunda de tort,presaram nuca de cocos pe folie si punem din compozitie,pana se umple forma.Nivelam cu o lingura.Acoperim forma cu folia si dam la frigider pentru circa 2-3 ore,sau de preferat peste noapte.Putem opta pentru clasicul salam de biscuiti,in acest caz punem nuca de cocos pe folia de plastic si dam forma rotunda.Rasturnam salamul de biscuiti pe un platou si mai adaugam nuca de cocos.