Salam de biscuiti reteta cu nuca

de dakris in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 5743 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 250g biscuiti
  • 1 ceasca nuci
  • 1 ceasca stafide
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca lapte
  • 100 g unt
  • 40 g cacao
  • 4-5 cuburi rahat
  • 1 sticluta esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca:

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii si nucile se rup bucatele.

Rahatul se taie cubulete.

Stafidele se pun intr-un bol, se oparesc cu apa si se tin in apa fierbinte cca 15 min. Apoi se scurg si se stropesc cu esenta rom.

Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si cacaoa. Dupa ce da un clocot, se pun nucile si rahatul si se mentine pe foc inca 2-3 min, la foc redus, obtinandu-se o compozitie cremoasa. Apoi se inlatura de pe foc si pune untul amestecandu-se pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se raceasca, moment in care se adauga esenta de rom.

Biscuitii rupti bucatele se pun intr-un castron mare varsandu-se peste ei compozitia racita si amestecandu-se bine, astfel incat toti biscuitii sa fie acoperiti cu cacao.

Se aseaza pe folie alimentara si se da forma unui sul stangand capetele foliei.

Se tine la rece cca 3 ore. La servire, se tavaleste prin nuca de cocos si apoi se taie felii (eu de data asta nu am folosit nuca de cocos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]