Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

de Krystal in Dulciuri, 26 Sep 2015 | 2957 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti petit beure
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g ricotta
  • 300 g nuca de cocos
  • 2 ling.de cacao
  • Esenta de rom
  • Glazura de caramel de la dr.Oetker
  • Colorant rosu si verde ( cine nu are verde se poate face din galben si albastru )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel:

 Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

Se face pasta de biscuiti din biscuitii triturati , 100 g zahar , cacao , esenta de rom si untul  si se intinde stratul de pasta de biscuiti pe pelicula transparente .

Apoi se amesteca ricotta cu 100 g zahar . Se imparte in mod egal in 3 farfurii.

Se prepara 100 g nuca de cocos rosie si 100 g de nuca de cocos verde, iar restul de 100 g nuca de cocos trebuie sa ramana alba.

Cele trei culori de nuca de cocos de amesteca cu ricotta cu fiecare cantitate separat , ca sa se obtina ricotta in 3 culori.

Cele trei culori de crema de ricotta se pune peste stratul de pasta de biscuiti in felul urmator cum se vede la foto…rosu , alb , verde.

Apoi se ruleaza incet cu ajutorul peliculei transparente , apoi se ruleaza in forma de de melc si de da la frigider ca sa se intareasca.

Cand este intarita se pune glazura de caramel deasupra si se reda la frigider pana ziua urmatoare cand se poate taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

-Licurici- 1

27.09.2015, 10:09

Gicuta 1

28.09.2015, 13:44

MotanLaOale 1

28.09.2015, 23:54

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor