Am avut pofta de o salata, asa ca am facut inventarul in frigider si am facut cu ce mai aveam. Foaaarte buna, doar ca ar fi fost mai bine daca era mai multa! :))
Se iau 2-3 felii de paine, se taie cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana ne ocupam de restul.
Se spala pieptul de pui, se sterge bine de apa si se taie ca pentru snitele. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se aseaza bucatile de carne dupa ce au fost condimentate. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie.
Salata se spala si se rupe bucati mai mici. Se pastreaza cateva frunze intregi. Ardeiul capia se spala si se taie rondele. Rosiile se spala si se taie cubulete. Dovlecelul se spala si se taie rondele, apoi in jumatate si se pun pe foc in tigaia in care s-a prajit carnea. Telemeaua se taie cubulete.
Se prepara sosul din 3 catei de usturoi cu putina sare, putin ulei si se amesteca cu iaurt. Se scot crutoanele din cuptor.
Intr-un vas se pun toate ingredientele, se amesteca, se pune sare dupa gust si zeama de lamaie. Se ia un bol, se aseaza frunze de salata verde iar apoi se toarna jumatate din salata. Se serveste cu sos de usturoi. Buna de tot salata!
Pofta buna!
1
Se pot adauga si altfel de legume: castraveti, ceapa, etc.