Am făcut zilele trecute o salată foarte bună și destul de consistentă, nu numai pentru că moda salatelor sănătoase nu a trecut, ci mai ales pentru că la noi nu lipsesc aproape niciodată roșiile cherry, iar celelalte ingrediente erau și ele la îndemână. Evident, se poate face această salată și cu roșii obișnuite, dar mie mi se pare că roșiile cherry au un gust aparte, foarte bun, dulce și ușor acidulat. Așa că merita să am și această experiență.
Salata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru.
Se taie telemeaua sub formă de cubulețe.
Se pune un prim strat de salată în bol, se adaugă o jumătate din feliuțele de roșii, cubulețele de telemea și o parte din măslinele pregătite. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după care se toarnă două linguri de ulei de măsline, pe toată suprafața.
Se continuă cu al doilea strat de salată tăiată fâșii, roșiile feliate, telemeaua cubulețe și măsline, după care se condimentează, din nou și se adaugă restul de ulei de măsline și zeama de lămâie. Se dă salata la rece pentru un sfert de oră, după care poate fi servită.
1
Spălați foarte bine salata, foaie cu foaie, sub jet de apă, ca să nu mai rămână firișoare de nisip, sau pământ.
2
Puteți folosi oțet aromatizat în loc de zeamă de lămâie.
3
Pentru că telemeaua și măslinele sunt suficient de sărate, ați putea să renunțați la sare.