O salata potrivita pentru zilele de post, simpla, usor de facut si gustoasa in acelasi timp.Astazi va prezint reteta mea, diferita de ceea ce stim, de modul traditional de a face o salata de cartofi.Sper sa va placa reteta mea si sa ajunga pe mesele tuturor.
In prima faza ne ocupam de marinata.Intr-un bol punem ceapa taiata julien, cateii de usturoi taiati feliute, castraveciorii taiati cubulete, boia de ardei dulce, oregano, marar, sare, piper, ulei de masline si otetul balsamic.Toate acestea le potrivim dupa gustul nostru.Altii prefera mai dulce, altii mai acru.Lasam sa se marineze bine pentru cel putin jumatate de ora, este necesar acest timp pentru ca aromele sa se imbine.
Cartofii ii spalam bine, nu ii curatam de coaja si ii punem la fiert intr-o oala complet acoperiti cu apa. Facem testul furculitei si cand sunt gata strecuram apa fierbinte si adaugam apa rece peste cartofi.Ii lasam pentru 10-15 minute dupa care ii curatam. Lasandu-i in apa rece se vor curata foarte usor.Ii taiem pe lung in patru si apoi feliute. Adaugam cartofii peste marinata, amestecam bine, lasam totul sa stea pentru cateva minute bune, asezonam cu patrunjel proaspat si servim.
Pofta buna, dragilor!