Salata de castraveti cu ceapa in saramura

de Panacris in Muraturi, 12 Aug 2020 | 5738 vizualizari

 

O nouă rețetă, o nouă provocare. Am tot cumpărat castraveți feliați conservați în oțet de la diverși producători, îi folosesc la hambugheri sau hot-dogi preparați acasă. M-am tot gândit, eu nu pot să-i prepar acasă, așa că am dat o căutare pe net și mi-a plăcut varianta aceasta: http://adogospodina.blogspot.com/2011/09/salata-de-castraveti-cu-ceapa-muratura.html
Așa că zis și preparat, bineînțeles cu mici modificări pe ici pe colo. Abia aștept să testăm salata minunată!
 
Poate vă inspiră și probați! ;) Spor și succes!

 

INGREDIENTE

  • Castraveți cornichon cca. 3000 g,
  • Ceapă galbenă cca. 800 g,
  • Sare pentru murături 2 linguri,
  • Frunze de țelină,
  • Condimente pentru murături în saramură Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) 1 plic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castraveti cu ceapa in saramura:

Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.

Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.

Într-un vas încăpător se amestecă legumele împreună cu sarea și se lasă la odihnă până a doua zi.

Se pregătesc borcane, de preferat de 800 ml, spălate și sterilizate în cuptorul încins.

În borcanele răcite, se pune câte o lingură din amestecul de condiment pentru murături Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) apoi se umplu cu amestecul de ceapă și castraveți, îndesându-le cât se poate de bine, completându-se cu lichidul obținut, iar la final câte  un fir de țelină verde cu frunze.

Borcanele se închid ermetic și se depozitează la loc răcoros.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castraveti cu ceapa in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei grasi la borcan, pentru iarna