Salata de cuşcuş( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 8563 vizualizari

 

Aceasta salata este foarte populara in tarile arabe.Este foarte consistenta si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de cuşcuş  
  • 250 grame rosii mici  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 conserva de boabe de naut  
  • 2 linguri frunza de menta verde  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 2 linguri seminte de migdale jumatati prajite in ulei de porumb  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cuşcuş( de post):

Se pune cuşcuşul  intr-un bol, se toarna  peste el apa fierbinte si se lasa sa stea 5 minute. Se trece apoi sub un jet de apa rece si se stoarce in maini bine. Se adauga boabele de naut,coaja de portocala,1 lingura de ulei de masline,sare si piper dupa gust.

Intr-un bol separat  se amesteca ceapa taiata marunt, rosiile taiate sferturi,frunzele de menta taiate mai mari , restul de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor cu cuşcuşul si se aseaza pe un platou. Se presara cu semintele de migdale prajite si se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Trebuie mare atentie cand se prajesc semintele de migdale, cand si-au schimbat doar putin culoarea se scot din ulei; altfel se ard.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cuşcuş( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume-post