Salata de icre cu gris

de Dana_Retetegg in Peste, 22 Noi 2011 | 20307 vizualizari

 

Icrele facute in casa sunt foarte bune, se fac destul de usor si merg de minune in zilele de post cand avem dezlegare la peste.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr icre de hering,
  • 3-4 linguri de gris (pregatit din apa si gris, exact ca si grisul cu lapte, cu o consistenta foarte solida - racit inainte de utilizare),
  • 1 lamaie mica,
  • 200-300 ml ulei,
  • 1 ceapa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre cu gris:

Icrele le-am pus in vasul mixerului. Pentru ca aveau deja putin ulei in ele le-am batut intai asa simple timp de 4-5 minute. Apoi am adaugat treptat cate putin gris. De fapt am alternat grisul cu uleiul si sucul de la lamaie.

Mixerul face singur treaba, asa ca noi trebuie doar sa avem rabdare si sa punem toate ingredientele in bol treptat, pana cand icrele sunt gata.

Am tocat fin o ceapa si am adaugat-o peste icre, am omogenizat si am servit.

M-am jucat putin cu formele mele, pestisorul auriu mi-a fost de mare ajutor:) Merg servite si simple din bol, dar mie imi place sa vad farfuria mai vesela:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre cu gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chinchard la cuptor cu legume